Το FBI έχει προσφερθεί να ξεκλειδώσετε ένα ακόμα  iPhone αυτή την φορά για την αστυνομία μετά την αποκάλυψη ότι θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στο τηλέφωνο που χρησιμοποιήθηκε από τον δολοφόνο Syed Farook.

Η αστυνομία στο Αρκάνσας θέλει να ξεκλειδώσετε ένα iPhone και iPod που ανήκουν σε δύο έφηβους που κατηγορούνται για τη δολοφονία ενός ζευγαριού, σύμφωνα με το Associated Press (AP).Λιγότερο από μία ημέρα μετά το San Bernardino με ανακοίνωσή του, το FBI συμφώνησε να βοηθήσει στην υπόθεση ανθρωποκτονίας.
Ένας δικαστής συμφώνησε να αναβάλει την υπόθεση του Αρκάνσας στις 28 Μαρτίου και να επιτρέψει στους εισαγγελείς να ζητήσουν από το FBI βοήθεια.Ο Hunter Drexler, 18, και ο Justin Staton, 15 ετών, κατηγορούνται για τη δολοφονία του Robert και Patricia Cogdell στο σπίτι τους σε Conway, Αρκάνσας τον περασμένο Ιούλιο. 
"Εμείς πάντα εκτιμούμε τη συνεργασία και την προθυμία του FBI για να βοηθήσει τους τοπικούς εταίρους επιβολής του νόμου," είπε ο Faulkner County εισαγγελέας Cody Hiland στο AP.Ο δικηγόρος του Drexler είπε στο AP ότι το ξεκλείδωμα "δεν αφορά" για όλα τα δεδομένα του τηλεφώνου.

Προηγουμένως, το FBI έχει ζητήσει από την Apple για να γράψει το νέο λογισμικό που θα του επιτρέψει να αποκτήσει πρόσβαση στο iPhone του Farook.Παρόλο που η εταιρεία αρνήθηκε, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν λάθος να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του μία από τις συσκευές της, δεδομένου ότι μπορεί να οδηγήσει σε ευπάθειες σε πολλές άλλες iPhones, το FBI κατάφερε να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο από μόνο του.

Πηγη: Associated Press

IT Special Advisor