Καθημερινά καταχωρούνται χιλιάδες ευρεσιτεχνίες σε όλο τον κόσμο. Οι απανταχού ευρεσιτέχνες καταχωρούν την ανακάλυψή τους ώστε να είναι κατά κάποιο τρόπο εξασφαλισμένοι ότι αυτή δεν θα "κλαπεί" καθώς ελπίζουν στην αγορά από κάποια εταιρεία.

Αυτό όμως που εσείς ίσως δεν γνωρίζετε είναι πως ακόμα και η μηχανή αναζήτησης της Google αποτελεί ευρεσιτεχνία άλλου. Μέχρι πρότινος η Google  φιλοξενούσε στην σελίδα της το λογότυπο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ευρεσιτεχνίας (EOP) μέχρι να αγοράσει με αρκετά εκατομμύρια δολάρια τα δικαιώματα.

Στην σελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ευρεσιτεχνίας μπορείτε να βρείτε όλες αυτές που έχουν καταχωρηθεί σε Ευρωπαϊκό και όχι μόνο επίπεδο. Πάνω από 90 εκατομμύρια ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στο στο site της EPO με το Espacenet να αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο αναζήτησης ευρεσιτεχνιών.


Στο Espacenet μπορείτε να αναζητήσετε από εφαρμογές και λογισμικά μέχρι εξαρτήματα για ένα διαστημόπλοιο. Μια επίσκεψη στο site θα σας πείσει ή θα σας βοηθήσει για την ολοκλήρωση ή βελτίωση της δικιά σας πατέντας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της EPO τον  Benoît Battistelli,  εδώ και αρκετό καιρό, οι πληροφορίες για διπλώματα ευρεσιτεχνίας έχουν ξεπεράσει τον ρόλο τους ως πηγής τεχνικών πληροφοριών. Αντ 'αυτού, η εκτεταμένη βάση δεδομένων που προσφέρει η EPO είναι σε θέση να παρέχει ζωτικής σημασίας διορατικότητα σε ένα φάσμα χρηστών και μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά πολύτιμη.

" Για παράδειγμα, για τους υπεύθυνους χάραξης Εμπορικής Πολιτικής, δεδομένα των  IP μπορεί να αποκαλύψουν πώς τα συστήματα και οι επιδόσεις αντιμετωπίζουν με επιτυχία στις ανάγκες των καταναλωτών, των επιχειρήσεων και των ευρύτερων στόχων της κοινωνίας μας." συμπλήρωσε ο Benoît Battistelli.