Με θέμα «Ανακαλύψτε την επιστήμη στην καθημερινότητά σας!»,το φεστιβάλ επιστήμης PatrasScienceFestival, έρχεται για πρώτη χρονιά στην Πάτρα από τις 10 έως τις 13 Μαΐου, αναμένοντας να προσελκύσει τη μαθητική, τη φοιτητική, την επιστημονική κοινότητα αλλά και το ευρύ κοινό. Ερευνητές, ακαδημαϊκοί και εκπαιδευτικοί θα μας ξεναγήσουν στον κόσμο της επιστήμης, που καθορίζει και επηρεάζει δραστικά την καθημερινή μας ζωή, με  συναρπαστικό, κατανοητό και ευφάνταστο τρόπο.

Τέσσερις ημέρες γεμάτες ποικίλες και πρωτότυπες δράσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημών και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες! Τις καθημερινές (10-12 Μαΐου), η πρωινή ζώνη είναι αφιερωμένη στους μαθητές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ). Οι απογευματινές και οι βραδινές δράσεις φιλοξενούνται σε επιλεγμένους χώρους στο κέντρο της πόλης (Θέατρο Act, Tagcafé, Συνδετήρας και καφέ «ΓΕΦΥΡΕΣ»),όπουμε ομιλίες, συζητήσεις και επιστημονικές παρουσιάσεις, στοχεύουν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του ευρύτερου κοινού. Η γιορτή κορυφώνεται το Σάββατο 13 Μαΐου στο ΕΑΠ με παράλληλες εκδηλώσεις, που διαρκούν από τις 11.00 π.μ. έως αργά το βράδυ.

Αναφέρουμε επιγραμματικά κάποιες θεματικές που περιλαμβάνει το PatrasScienceFestival όπως: CERN | Μια "περιήγηση" στους χώρους του!, Ασφαλές και Δημιουργικό Διαδίκτυο, Παίζοντας LEGO στον κόσμο της νανοτεχνολογίας, Ο ρόλος των υλικών στην κοινωνία του μέλλοντος, Σύγχρονα υλικά, Υπολογιστικοί Βιοδείκτες: Ένας ιδιόμορφος επιστημονικός διάλογος, Πόσο χιούμορ μπορεί να κρύβει η Επιστήμη; Αστρονομική παρατήρηση και ουρανογραφία.

Το πλήρες πρόγραμμα του μπορείτε να το βρείτε στο PatrasScienceFestiva