Δείτε το e-Tree το πρώτο ηλεκτρονικό δέντρο!
Είναι ένα ψηλό φυτό με τα «κλαδιά» και τα «φύλλα» του να αποτελούνται από ηλιακές κυψέλες. Πρόκειται για το e-Tree, το πρώτο ηλεκτρονικό δέντρο το οποίο έχει αρχίσει να «φυτεύεται» σε διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Ζούμε στην Ελλάδα. Σε μια ηλιόλουστη χώρα. Η είδηση αυτή ωστόσο προέρχεται από το Ισραήλ και αξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο. Ελπίζουμε σύντομα και στην χώρα μας.

Προϊόν της συνεργασίας της ισραηλινής εταιρείας Sol-logic και της γαλλικής JCDecaux το e-Tree είναι ένα τεχνητό φυτό την μορφή του οποίου οι κατασκευαστές αναφέρουν ότι την εμπνεύστηκαν από τις ακακίες.


Το e-Tree τοποθετείται σε δρόμους, πλατείες και άλλα σημεία των πόλεων και γύρω του τοποθετούνται πάγκοι και καθίσματα. Ομως το e-Tree κάνει πολύ περισσότερα από το να προσφέρει λίγη ξεκούραση και λίγη σκιά σε όσους αποφασίσουν να κάτσουν εκεί.



Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail το e-Tree προσφέρει σε όσους σταθούν εκεί σύνδεση WiFi αλλά και δυνατότητα να φορτίσουν τα κινητά τους τηλέφωνα ή κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή μέσω USB. Tις βραδινές ώρες το e-Tree εκτός των άλλων προσφέρει και φως για όσους θέλουν να κάτσουν εκεί και να διαβάσουν κάτι.

Το e-Tree διαθέτει ακόμη και μια βρύση για να δροσίζονται τόσοι οι άνθρωποι που θα σταθούν εκεί για ξεκούραση ή για χρήση των υπηρεσιών του καθώς και τα κατοικίδια που πιθανώς να έχουν μαζί τους.

Όλα τα παραπάνω γίνονται μέσω ενός κλειστού κυκλώματος που ενεργοποιεί όλες τις λειτουργίες του ηλεκτρονικού δέντρου χωρίς να χρειάζεται αυτό να είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο ηλεκτρισμού. To e-Tree έχει «φυτευθεί» σε περίπου δέκα πόλεις στο Ισραήλ και σε ορισμένες στις ΗΠΑ. Η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη στην οποία τοποθετήθηκε ένα e-Tree είναι η Νεβέρ στην κεντρική Γαλλία.

 Πηγή:impossible.works