Νέο Προπτυχιακό Πρόγγραμμα από το ΕΑΠ | Δημόσια Διοίκηση
Η Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ανακοίνωσε την προκήρυξη του νέου Προπτυχιακού Προγράμματος στη «Δημόσια Διοίκηση».

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την προσεχή Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 στις 15:00. 

Το νέο Προπτυχιακό Πρόγραμμα στη «Δημόσια Διοίκηση» είναι ένα Πρόγραμμα που δημιουργήθηκε με την πεποίθηση ότι ο Δημόσιος Τομέας θα βελτιωθεί, παρέχοντας στους δημόσιους υπαλλήλους Πανεπιστημιακές γνώσεις στον κλάδο τους.

Στόχος του προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει Θεματικές Ενότητες που αφορούν τόσο τη θεωρία της δημόσιας διοίκησης και πολιτικής, όσο και την πρακτική εφαρμογή μεθόδων οργάνωσης και λειτουργίας του δημοσίου τομέα, είναι η παροχή υψηλού επιπέδου εξειδικευμένων σπουδών στη «Δημόσια Διοίκηση».

Η φοίτηση στο πρόγραμμα είναι τετραετής και η ολοκλήρωσή του οδηγεί στην απόκτηση πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Για την απόκτηση πτυχίου απαιτείται η επιτυχής ολοκλήρωση των είκοσι τεσσάρων (24) Θεματικών Ενοτήτων εξαμηνιαίας διάρκειας του προγράμματος.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι απόφοιτοί του θα είναι σε θέση να:

- προσδιορίζουν τις θεμελιώδεις αρχές του ελληνικού δημοσίου δικαίου και τις ειδικές αρχές που ρυθμίζουν τη δράση της δημόσιας διοίκησης

- προσδιορίζουν τη δομή, την οργάνωση, τις λειτουργίες και τις διαδικασίες της δημόσιας διοίκησης, καθώς και το ευρωπαϊκό και το διεθνές πλαίσιο εντός του οποίου οφείλει να λειτουργεί

- εφαρμόζουν τις νέες μορφές διακυβέρνησης στον τομέα της δημόσιας διοίκησης

- αναγνωρίζουν τον στρατηγικό ρόλο της δημόσιας διοίκησης στην οικονομική ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της χώρας

- ορίζουν το πεδίο της αρμοδιότητάς τους σε συνδυασμό με τις γενικότερες λειτουργίες του θεσμού όπου δραστηριοποιούνται

- χρησιμοποιούν σύνθετα εργαλεία ανάλυσης και εφαρμογής πολιτικών στη δημόσια διοίκηση όσο και από μορφές συγκεκριμένων εφαρμογών .

Προσφερόμενες θέσεις: 1.000 (500* ανά εξάμηνο εισαγωγής)

Γίνονται δεκτοί απόφοιτοι Λυκείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή ισότιμου ή αντίστοιχου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού.

Η εξοικείωση με τη χρήση Η/Υ, e-mail και διαδικτύου θα βοηθήσει σημαντικά στην παρακολούθηση του προγράμματος.

* 100 από τις προσφερόμενες θέσεις ανά εξάμηνο εισαγωγής καταλαμβάνονται από υποψηφίους που έχουν αποδεδειγμένη δεκαετή επαγγελματική εμπειρία. 

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επικοινωνήστε με:

Τμήμα Μητρώου Φοιτητών: Τερέζα Βόσνα

τηλ.: 2610 367305  - fax: 2610 367110 - e-mail: dhd@eap.gr 

 Τηλεφωνικό Κέντρο για Γενικές Πληροφορίες

τηλ.: 2610 367300 - fax: 2610 367110 - e-mail: info@eap.gr